Week 3: Universiteit - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jeroen Metsel - WaarBenJij.nu Week 3: Universiteit - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Jeroen Metsel - WaarBenJij.nu

Week 3: Universiteit

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

22 Augustus 2012 | Thailand, Bangkok

Nadat ik een fantastisch weekend heb mogen beleven op een Thais eiland was het dan toch echt tijd voor de serieuzere zaken. De eerste echt lesweek op de Universiteit! Met grote tegenzin stond ik dus dinsdag om ongeveer half zeven op, om mijn eerste klas van acht uur te halen. Erg leuk deze course, maar acht uur des morgen is toch net iets teveel van het goede.

De gekozen vakken, na een week vrije keuze, zijn:
1: Law and economics, waarbij recht en economie word gecombineerd.
2: Industrial economics, de basis economie, maar dan vanuit een Aziatisch perspectief
3: Economics of Selected Asian Countries, over alle verschillende soorten economieën in Azië.
4: Society and Economy, een prachtig praat/discussie vak zonder enige form van boeken. Het doel van deze course is om iets over de manier van denken van de Thai te leren.
5: Economics of Public expenditure. wiskundige economie over de kosten die voorkomen in een maatschappij.

Mijn Tropen-rooster:

Maandag: vrijdag
Dinsdag: 11.00-14.00
Woensdag: 9.30-14.00
Donderdag: 11.00-17.00
Vrijdag: 9.30-14.00

Omdat het naar de Universiteit gaan opeens wel erg zwaar viel bij iedereen, hebben me maar besloten om donderdags uit te gaan naar ‘’Route 66’’, een degelijke club in Bangkok. Helaas moest ik vrijdag wel naar de Universiteit, maar gelukkig maakte de innerlijke klok mij wakker. Aan het einde van de dag heb ik voor het eerst kennis gemaakt met mijn buddy van Thammasat. Deze studente + Thaise vriendinnen namen mij meteen mee naar een plek vlak bij Thammasat om echte Thaise soep te eten. Omdat de sfeer erg goed was, besloten wij om ook maar op zondag iets te gaan doen.

Tijdens de eerste dag van het weekend zijn alle boys hier gaan shoppen, we moesten immers een degelijk voetbal tenue aanschaffen. Met onze toeristen kloffies aan stapten we toen pardoes een aardig Japans Sushi restaurant binnen. Daar heb ik echt oprecht genoten van het voedsel hier.

Zondag was het tijd voor een kleine verassing voor een van mijn Franse vrienden, hij was immers klaar met de ramadan. Normaal zou ik zeggen dat zoiets wel te doen is, maar als je hier iemand dag in dag uit zien, en deze persoon tijdens de zonne-uren geen druppen water drinkt, krijg je toch wel een klein beetje veel respect voor zijn manier van doen. Samen met een andere Franse vriend hadden wij een echte boys dag georganiseerd.

Rond een uurtje of 10 stapten wij in de taxi naar een krokodillen reservaat net buiten Bangkok. Dit reservaat schijnt de meeste krokodillen ter wereld te bezitten. Wij hebben daar genoten van de vele krokodillen, en andere dieren, maar in het speciaal van het voeren van de krokodillen.

Voor 20 baht koop je in het reservaat een stok met draad waar een halve kip aan vast zit. Deze kip gooi je met behulp van je hengel over een klein miezerig hekje, en binnen een mum van tijd heb je de aandacht van tientallen krokodillen, en honderden Chinezen, die allemaal te bang waren om het zelf te proberen. Enfine, wij gooiden dus die kip in het waren, en die krokodillen maar happen en happen (zie foto’s), echt een geweldige belevenis. Het mooiste van alles was het spelen met die beesten, als de krokodil de kip in de bek heeft is het de kunst om die kip weer terug te krijgen, zo kan je wel vijf tot tien minuten met een kippetje doen.

Na dit fantastische krokodillen spektakel gingen we snel naar huis op aan, om daar na een snelle douche, een bezoek te brengen aan een ‘’fancy’’ Thai restaurant. Gelukkig pikte mijn buddy ons op, en nam ons naar dit restaurant. Hier hebben we met andere Thai en exchange studenten genoten van de Thaise keuken.

Met onze buikjes vol gingen we op wel naar ‘’lebau’’, beter bekent als de skybar uit de fantastische film ‘’the Hangover II”. Op het dak van deze 64 verdiepingen hoge wolkenkrabber koop je een coktail voor ongeveer 800 baht (20 euro), en geniet je enkele uurtjes lang van een geweldig uitzicht. Op de achtergrond Jazz muziek, goede mensen, en uitzicht over een wereldstad, wat wil je nog meer?

De maandag erna heb ik inkopen gedaan bij de apotheek, had last van een klein kuchje. Ook hebben we van die vrije dag gebruikt gemaakt om maar eens de Thaise massage uit te proberen (zonder Happy End). Verder hebben ik en mijn groep het tripje naar het eiland van de Fullmoon party lopen plannen. We gaan per nachttrein naar de boot, deze zal ons richting het einde van Augustus afzetten op Kho Phangan.

• 22 Augustus 2012 - 22:09

Mom & Dad:

Okeeee, leuk op de woensdagavond na een dubbele daghap met Mom bij Goody's het Thaise feuilleton te lezen
    van jou.
    Het gaat dus in het begin van het semester meer om integratie en communicatie, dat moet ook gebeuren.
    En wat een begrip onstaat er (opeens!) voor de ramadan!

Toch zijn we ook verheugd te lezen dat het je gelukt is om rond 6.30 uur op staan.
    Zorg dat je jouw studieritme weer oppakt en dan komt het vast allemaal wel goed, ook met dat kuchje!

Hoewel wij de letterlijke betekenis van de term "Tropen-rooster" maar al te goed kennen bedoel jij
    er waarschijnlijk de temperatuur mee.
    Dat is slechts een kwestie van mee leren omgaan, en jij past je snel aan heb je al vaak laten zien.
    Tegen de tijd dat je helemaal gewend bent heb je jouw retourticket waarschijnlijk al weer gekocht!!

Bye,

Mom & Dad

• 23 Augustus 2012 - 06:22

Kevin:

Tsjonge tsjonge wat een geluk heb jij man!
    Als ik zo al je week verslagen even lees klinkt het meer als 1 grote vakantie..
    Effe wat anders dan om hier met 5:00 uur de wekker te horen en te denken, hmm zal het vandaag warm genoeg zijn voor een korte broek?

Nee klinkt allemaal super vet man, maar nu wil ik je ook nooit meer horen klagen dat een cocktail of biertje in Enschede zo duur is he haha!
    Goed en leuk vakkenpakket lijkt me zo wat je hebt gekozen, lijkt me erg interessant!

crocodil Dundee farm lijkt me trouwens ook wel erg kicken, ffkes een halve kip naar binnen gewerkt zien worden in record time. Goed voor elkaar man! Veel plezier op je eerste full moon Party! Ben benieuwd naar je verhalen daarover:)

Ik zeg we skypen snel een keer!

Greetings from an old friend,

Kevin